המרחב המקומי הינו בעל השפעה רבה על כל תחומי חייו של האזרח, החל מהתמודדות עם אתגרי היום-יום ועד אתגרים ברמה הלאומית. המרחב המקומי הוא מערכת מורכבת של ארגונים ומנהיגים, משלטון מקומי, גופים עסקיים, משרדי ממשלה, מגזר שלישי וגופי תקשורת, אשר כולם יחד חיוניים ליצירת מערכת מתפקדת ויעילה. לצד הפוטנציאל האדיר הטמון במרחב המקומי קיימים אתגרים מבניים, ארגוניים וחוצי מגזרים כמו גם אתגרים לאומיים הבאים לידי ביטוי בירידה באמון וקושי ביצירת שיתופי פעולה.
על מנת להתמודד עם אותם אתגרים וכנגזרת מהחלטת הממשלה 1653 ‘עתודות לישראל’, הוחלט על ידי משרד הפנים וארגון מעוז על ייסוד מיזם משותף, מיזם מקום- המאתר, מפתח ומרשת מנהיגים ומנהיגות בעלי זיקה למרחב המקומי, בונה ביניהם אמון ומלווה אותם בתהליכי הובלת שינוי וחיזוק הון חברתי.
תכנית מקום מהווה את פרק ההכשרה במיזם מקום, מטרת התכנית לפתח ולרשת את הדור הנוכחי והעתידי של מנהיגות ומנהיגים ממלכתיים ומובילי שינוי מהשלטון המקומי, החברה האזרחית, המגזר העסקי, השלטון המרכזי ומהתקשורת ולייצר ביניהם שפה משותפת.
בתכנית ישתתפו מנהיגות ומנהיגים בכירים, משפיעים, מגוונים וערכיים מכלל החברה הישראלית.
בסיום ההכשרה משתתפיה הופכים לחלק מרשת מעוז ועתודות לישראל.
שלטון מקומי – מנהל אגף ומעלה. בדגש על בעלי תפקידים בכירים (כגון מנכ”ל, גזבר, מהנדס, יועמ”ש)
שלטון מרכזי – תפקידי הובלה מרכזיים עם מוטת השפעה ניכרת (דרגות 41-43, 42-44 ומקביליהן)
מגזר עסקי – דרגי מנכ”ל/ סמנכ”ל
מגזר חברתי – הובלה חברתית, בדרגי מנכ”ל/ סמנכ”ל/ יו”ר בעמותות, מלכ”ר או חל”צ
במהלך התכנית ישתתפו העמיתים בתכנית מנהלים במוסד אקדמי יוקרתי בחו”ל. אנגלית לא תהווה חסם כניסה במידה וקיימת נכונות לעבור קורס בעת התכנית אם יהיה צורך בכך
של 8 שנים ומעלה
במהלך תהליך המיון יתבקשו המועמדים להציג אישור מהממונה הישיר/ה להשתתפות בתכנית על כל חלקיה, וכן בשלב שיחות הממליצים תיאסף חוות דעת מהממונה על המועמדים
להשתתפות בתכנית ומוכנות להתחייב למסגרת לימודים מוקפדת
ארוכת טווח לעשייה למען החברה
בנושאים של מנהיגות, הנעת שינוי, מקצועיות ניהולית, ערכים וזהות
* כל שינוי של תפקיד או ארגון במהלך תהליך המיון, ייבחן מחדש בשלב קבלת ההחלטות
*בעלי תפקיד סטטוטוריים ברשויות מקומיות רשאים להגיש מועמדות הגם שאינם עומדים בתנאי הניסיון הניהולי
* תכנית “מקום” אינה מיועדת לדרג נבחר (ראשי רשויות)
ההרשמה לתכנית מקום – מחזור ו’ תיסגר ב-15/11/22, כ”א חשוון תשפ”ג.
תהליך המיון יארך עד לחודש מרץ 2023, בארבעה שלבים, כאשר לכל שלב יזומנו המועמדים המובילים והמתאימים ביותר מהשלב הקודם:
מפגש חשיפה אינטרנטי – הכולל הצגה של הארגון, התכנית ותהליך המיון לצד אפשרות לשאול שאלות. המפגש יתקיים ביום רביעי, 2.11.22 בשעה 18:00 (פרטים על התחברות ישלחו לנרשמים)
קבלת ההחלטות מתבצעת בהתאם לקריטריונים המוצגים בקול הקורא ומתוך רצון לייצר רשת רלוונטית של מובילי שינוי המייצגים את החברה הישראלית. במעוז, אנו מאמינים שלעיתים הקריטריונים ‘היבשים’ אינם מספקים את התמונה המלאה של מועמד/ת בעל/ת מוטת השפעה משמעותית וברור לנו כי לעיתים ישנה השפעה שהיא מעבר לקריטריונים שהוצגו. על כן, במידה ויש בידך השפעה שלא באה לידי ביטוי באמצעות קריטריונים אלו, ניתן להגיש מועמדות ולנמק, גם אם אינך עומד/ת בכל דרישות החובה.
במציאות בה אין מגזר אחד שמחזיק בכל המשאבים, הובלה משותפת תוך היכרות מעמיקה של החברה בישראל על מגזריה השונים, מאפשרת למקסם את היכולת לשיתוף פעולה אסטרטגי המאפשר שגשוג חברתי-כלכלי.
חיבורים בין העמיתים מהמגזרים השונים המאפשרים קידום שיתופי פעולה – networking ופיתוח יוזמות ושיתופי פעולה בין מגזריים ותוך מגזריים עם חברות מובילות במשק. הבנה ולמידה של שיטות עבודה מכלל המגזרים באופן שמאפשר ייעול תהליכים וחיזוק שפה משותפת. הכרות עם החברה הישראלית – היכרות ובניית אמון עם הקהילות השונות בחברה הישראלית והמגזרים התעסוקתיים השונים. הכשרת בכירים בפיתוח ובמיקוד החשיבה העסקית והניהולית – תוך למידה מהמוסדות המובילים בעולם כגון HBS-Harvard Business School.
פתיחות ומוכנות לשיח משמעותי בנושאים של מנהיגות, הנעת שינוי, מקצועיות ניהולית, ערכים וזהות.
מחויבות ופניות לצמיחה ולהתפתחות מקצועית ואישית – לרבות העברת משוב 360 במקום העבודה (שיטת הערכה השמה דגש על פיתוח עצמי באמצעות איסוף נתונים ממקורות שונים: ממונים, עמיתים וכפיפים), קבלת משוב מצוות התכנית וקבלת משוב עמיתים.
השתתפות בכל מפגשי התכנית– עמידה במטלות הנדרשות ובכללי התכנית. התכנית כוללת לעיתים לינה מחוץ לבית + שבועיים בארה”ב באוניברסיטת הרווארד, במסגרת הנסיעה להרווארד העמיתים ידרשו לויזה בתוקף והצגת תעודת התחסנות הכוללת 3 חיסונים. ( נדרש בשלבים הסופיים בתהליך המיון)
השתתפות פעילה כחבר רשת גם לאחר סיום התכנית – הגעה למפגשים, לקיחת חלק בהמשך מסלולי ההכשרה תוך חיבור לרשת הרחבה יותר, יזימה ויצירה של שיתופי פעולה.
אישור הממונה הישיר/ה להשתתפות בתכנית על כל חלקיה (נדרש בשלבים הסופיים בתהליך המיון ומהווה תנאי להשתתפות).
התכנית צפויה להתחיל במאי 2023 והיא פרוסה לאורך כל השנה. לו”ז התכנית ותאריכים משוערים יימסרו בשלבים המתקדמים בתהליך.
תהליך המיון של מחזור ו’ מתחיל באוקטובר 2022 ויארך עד מרץ 2023
תהליך המיון מורכב משלושה שלבים, הכוללים: הגשת מועמדות, ימי הערכה (הכוללים ראיון אישי ודינמיקה קבוצתית), ועדות קבלה.
בכל שנה נרשמים מאות מועמדים (יחס הקבלה עומד על 1:10). לכל שלב יזומנו המועמדים המובילים והמתאימים ביותר מהשלב הקודם, מתוכם ייבחרו ע”י נציגים של חברי רשת מעוז, צוות תכנית מקום, שותפי המיזם, בעלי עניין והצוות הבכיר של ארגון מעוז.
תהליך המיון יסתיים בחודש מרץ ומחזור ו’ של התכנית יחל במאי 2023.
תכנית מקום בנויה על פורמט On The Job Training ומכוונת להטמעת התכנים ותהליכי הלמידה במרחב העשייה של העמית במסגרת תפקידו. על כן, התכנית אינה מיועדת לאנשים המחפשים שינוי קריירה או שנמצאים בין עבודות. בנוסף, מרכיב משמעותי בתהליך הסינון הוא מוטת ההשפעה הנוכחית של המועמד/ת.
ניתן להגיש מועמדות ליותר מתכנית אחת, אולם בשלב ימי ההערכה, נדרשת בחירה והתחייבות לאחת התכניות. כמובן שהבחירה שלך בתכנית אחת (והסרת מועמדות מהאחרת) אינה מהווה ערובה לקבלה בתהליכים האחרים. ההמלצה היא לבחור בתכנית שהכי מתאימה מבחינת האופק בו את/ה רואה עצמך משפיע/ה.
עלות התכנית מסובסדת ע”י ארגון מעוז והמיזם.
נוכחותם של מנהיגים ומנהיגות ממגוון אוכלוסיות וקהלים, כולל אנשים עם מוגבלות חשובה לנו. לכן, אנו פועלים להנגשת תהליכי המיון וההכשרה לאנשים עם מוגבלות. כחלק מהתהליך, רכזת המיון פועלת, בשיתוף עם המועמד, לברר את ההתאמות הנדרשות לתהליך המיון וליישומן (ובהמשך גם במהלך התכנית). בכל שאלה ניתן לפנות בדואר אלקטרוני: admission@maoz-il.org או בטלפון: 058-6397584.
מומלץ להיכנס לקישור דרך דפדפן גוגל כרום. במידה והשאלון אינו עולה, יתכן כי ישנה חסימה טכנית במקום העבודה. במקרה זה כדאי להיכנס לקישור מהמחשב הביתי.
יחס הרשמה למול קבלה הינו כ – 1:10, לצערנו יש לא מעט מועמדים שאינם עוברים את שלבי המיון השונים, אנו מציעים שיחות משוב למועמדים המעוניינים בכך ומאפשרים הרשמה חוזרת במחזורים הבאים. יחד עם זאת ניתן להגיש ערעור על ההחלטה בכל אחד מהשלבים השונים.
את הערעור יש להגיש במייל: muni@maoz-il.orgתוך שבוע ממועד קבלת התשובה. יש לצרף מכתב באורך של עד עמוד אחד ולציין את סיבת הערעור. ועדת הערעורים תתכנס, תדון בערעור ותעדכן את המועמד בנוגע להחלטה.
בטלפון 054-6397217 או במייל muni@maoz-il.org נשמח לענות על כל שאלה.
לקבלת תזכורת עם פתיחת ההרשמה למחזור הבא