דאגה לצרכי הקשישים שעקב המצב לא מגיעים למרכזי היום
מחסור במזון אצל קשישים שלא יוצאים מהבית להצטיידות
האוכלוסיה שלרוב מתנדבת עם קשישים פחות רלוונטית בגלל החשש מהמפגש הפיזי, ולכן צריך לאתר יותר מתנדבים עם אוריינטציה טכנולוגית שיוכלו לסייע ולחבר אותם דיגיטלית
לא מספיק לקיים קו סיוע לפניות של קשישים ומבוגרים. צריכים ליזום באופו אקטיבי שיחות והתקשרויות ולהגיע עד לבתים (עד פתח הדלת) עבור חלוקת מזון או מתן חבילות
מפעל הפיס עדכן את הרשויות המקומיות בדבר סיוע על סך 20 מיליון ש”ח עבור קשישים ואוכלוסיות בסיכון עבור חלוקת מזון, תרופות או ציוד בסיסי אחר. החל ממחר הרשויות יראו סיוע זה במערכת מנו”ף. בנוסף, סטודנטים מלגאים של מפעל הפיס יוכלו להמיר את שעות ההתנדבות שלהם בסיוע לאזרחים ותיקים (18/3).
קו סיוע ותמיכה עבור תושבות ותושבים ותיקים, וגורמים המטפלים באוכלוסייה זו. הקו מאויש על ידי מתנדבים ועובדי המועצה (עמק חפר. אתר 265. 16/3. עפולה. אתר 265. 16/3).
העירייה חילקה את העיר לשכונות ופתחה קבוצות וואטסאפ שכונתיות שכללו קשישים ובעלי מוגבלויות. התושבים הוסיפו לקבוצה את שכניהם הקשישים ויצרו מערך תקשורת מאוד ישיר ומצומצם בשכונות (בית שאן, 18/3).
סקר טלפוני למיפוי הקשישים בעיר ובדיקת הצרכים של כל אחד מהם על ידי אנשי אגף הרווחה ומנהלי המרכזים (בת ים. יודפת אפק-ארצי. 18/3. עראבה. חאתם יסין. 18/3).
רכישה וחלוקה של סלי מזון וערכות חיטוי לבתיהם של הקשישים שלא יכולים לצאת מהבית (עפולה. אתר 265. 16/3 עראבה. חאתם יסין. 18/3).
עובדי עירייה שהושהו זמנית מעבודתם, הוקצו לתכניות “עזרה בבית”, המספקות לתושבים קשישים עזרה באוכל ותרופות (אתונה, יוון, מקור).
הקשישים ברשות מופו וחוברו למוקד חירום כולל לחצן מצוקה. לאחרונה חולקו טלפונים חכמים לקשישים, כולל הדרכה (פתחי אבו יונס, סכנין, 18/3).